xian’s Pick

4ab1f1beeee0d34821122b35c0e39164

jihoonxmingyu

Dapet tag dari Ardani untuk ikutan games Pick Me 101 hahahaha gubahan Kak Put lagi. well 101 pertanyaan, cus langsung ajaaaa!

Here’s the rules:

  1. 101 pertanyaan bukan jumlah yang sedikit, jadi secara umum: usahakan buat menjawab sependek dan sepraktis mungkin. Kalian tahu istilah TLDR? Too long, didn’t read, alias kalo kepanjangan pembaca kalian bakal males baca sampe abis. Kalo mau pake alasan di beberapa pertanyaan it’s okay, tapi usahakan buat tetep ringkas dan sekitaran satu-dua baris aja.
  2. Buat nyari 202 pilihan ternyata nggak mudah, karena banyak aspek yang harus dipikirkan. Beberapa pertanyaan juga bukan punya aku, dan demi menghormati kakak-kakak yang sudah mikirin game ini: partisipan cuma boleh memilih satu dari dua pilihan yang tersedia dari setiap nomor. Jangan bikin jawaban sendiri, ya. Jangan golput dan jangan nawar (misal: ini buat ini, itu buat itu, dsb). Beberapa pertanyaan emang susah dan ditujukan buat mengetes preferensi kita. Jadi kalo kalian ngejawabnya semau kalian … yha. (Disclaimer: this point is written not for my own sake but after internal discussion from people involved).
  3. Karena beberapa pertanyaan membutuhkan pengetahuan lebih, sangat disarankan googling buat cari tahu. Bikos jawaban ‘aku nggak tahu/aku nggak pernah’ itu nggak seru sama sekali.
  4. Terakhir dan yang terpenting: please, please, please don’t be a joykiller by neglecting the rules. Game ini buat seru-seruan, kok, dan gak ada judges-nya yang bakal menilai jawaban kamu bener atau salah, atau udah sesuai rules belum. TAPI, rules juga dibuat supaya game-nya lebih (dan tetep) seru. Jadi tahu sama tahu ajalah, yha.
  5. To add more fun: you can count how many times you sigh while answering difficult questions. This isn’t mandatory, tapi di akhir kalian bisa mikir seberapa jauh kemampuan kalian memutuskan sesuatu.😀
  6. Terima kasih apabila rules-nya juga di-copy and paste biar ikut tersebar dan banyak orang yang baca. Yang paling penting empat poin di atas diikutin ya kalo mau ikutan.

 

 


So, Let’s play😀

  1. Fangirling or Writing?
    • Fangirling._1
  2. Sea or Sky?
    •  Sky.
  3. Fried or Grilled?
    • Grilled.
  4. Checkered or Plain?
    • Checkered!
  5. Movies or TV show?
    • Movies.
  6. Romantic or Spontaneous?
    • Spontaneous.
  7. Downtown or Suburb?
    • Downtown.
  8. Coffee or Tea?
    • Coffee.
  9. Pants or Skirt?
    • Pants.
  10. Alien or Zombie?
    • Zombie.
  11. Cold or Hot?
    • Cold.
  12. Everest or Sahara?
    •  Everest.
  13. Savoury or Sweet?
    • Sweet.
  14. Flats or Heels (including wedges)?
    • Flat!!
  15. Book or E-reader?
    •  Book.
  16. Dawn or Dusk?
    • Dawn.
  17. Sunrise or Sunset?
    • Sunrise.
  18. Scrambled eggs or Sunny side up?
    • Scrambled eggs.
  19. Bracelet or Necklace?
    • Bracelet.
  20. 3D 0r Regular?
    • 3D.
  21. Karaoke or Theater?
    • Karaoke.
  22. Attic or Basement?
    • Basement
  23. Chocolate or Vanilla?
    • Chocolate.
  24. Hoodie or Sweater?
    • Hoodie.
  25. Crossword or Puzzle?
    • Crossword.
  26. Saturday or Sunday?
    • Saturday.
  27. Heat wave or Snowstorm?
    • Snowstorm.(dua-duanya ngga banget, heung..)_2
  28. Black forest or Red velvet?
    • Black forest.
  29. Lip balm or Lipstick?
    • Lipbalm.
  30. Busking or On stage?
    • On stage.
  31. Neon yellow or Pink fuchsia?
    • Neon Yellow
  32. Bungee jumping or Ocean diving?
    • Ocean diving. (dua-duanya seru! zzz)_3
  33. Sour or Spicy?
    • Sour.
  34. Gloss or Matte?
    • Matte.
  35. Dystopia or Fantasy?
    • Fantasy
  36. Eastern or Western?
    • Eastern.
  37. Aboard or Local?
    • Local.(ini pilihan yang menjebak. bahh)_4
  38. Broccoli or Spinach?
    • Spinach.
  39. Fedora or Snapback?
    • Snapback. (zzz, dua-duanya favorit  <////3)_5
  40. Ninja or Pirate?
    • Ninja.
  41. Dance or Sing?
    • Sing.
  42. Derawan or Gili Trawangan?
    • Gili Trawangan.
  43. Dumpling or Spring roll?
    • Dumpling.
  44. Shades or Watches?
    • Watches.
  45. Leader or Maknae?
    • Maknae.
  46. Black or White?
    • Black, without questioning.
  47. Cruise or Safari?
    • Safari
  48. Pasta or Pizza?
    • Pizza.
  49. Leather strap or Nato strap?
    • Leather strap.
  50. Classic or Hardcore metal?
    • Hardcore metal.
  51. Call or Text?
    • Call. 
  52. Mexican’s Dia de Muertos or Spain’s Las Fallas?
    •  Spain’s Las Fallas.
  53. Ramen or Udon?
    • Udon.
  54. Braces or Veneer?
    • Veneer.
  55. Dragon or Unicorn?
    • Dragon.
  56. Analog or Digital?
    • Digital.
  57. Eltz Castle or Neuschwanstein Castle?
    •  Neuschwanstein Castle
  58. Fries or Mashed?
    • Mashed, boiled./sedang mencoba gaya hidup sehat, hmz/
  59. Tee or Tuxedo?
    • Tuxedo.
  60. Mad Hatter or Willy Wonka?
    • Willy Wonka.
  61. Pencil or Pen?
    • Pencil.
  62. Chopstick or Fork?
    • Fork.
  63. Cheongsam or Saree?
    • Cheongsam
  64. Board game (for example: monopoly) or Card game (for example: UNO, poker)?
    • Board game. (cuma itu yang bisa dimainin…)
  65. Alone or Together?
    • Alone.
  66. Café or Street food?
    • Street food.
  67. Citizen or Entities with super powers (could be superhero or super villain)?
    • Citizen/kehidupan yang normal adalah impianku~tralala/
  68. Line or WhatsApp?
    • Line.
  69. Indian curry or Japanese curry?
    • Japanese curry.
  70. Mermaid or Siren?
    • Mermaid.
  71. Left or Right?
    • Right
  72. Gari (pickled ginger) or Wasabi?
    •  Wasabi.
  73. Paintball or Water sniper?
    •  Paintball
  74. Bright or Dim?
    • Dim.
  75. Cup or Tumbler?
    • Cup.
  76. Jenga or Pop up pirate?
    • Pop up pirate.
  77. Sleek or Tousled?
    • Sleek./sejujurnya kusangat ingin jadi rapi…/
  78. Sop Janda or Tengkleng?
    • Sop janda.
  79. Darth Vader or Saruman?
    • Saruman.
  80. Retro or Futuristic?
    • Retro.
  81. Cheddar or Mozzarella?
    • Cheddar.
  82. Ethan Hunt or James Bond?
    • Ethan Hunt.
  83. Born with talent or Skilled by learning?
    • Born with talent.
  84. Cone or Popsicle?
    • Cone.
  85. Chiptune or EDM?
    • EDM.
  86. Gardening or Knitting?
    • Gardening.
  87. Maki or Nigiri?
    • Nigiri.
  88. Lego or Origami?
    • Lego.
  89. Konglish or Singlish?
    •  Konglish.
  90. Baking or Cooking?
    • Cooking.
  91. Fashion Police or Grammar Nazi?
    • Grammar Nazi.
  92. Mountain Lion or Snow Leopard?
    • Mountain Lion.
  93. Go Pro or Polaroid?
    • Go Pro.
  94. Hiking or Surfing (the ocean, ofc, not the web)?
    • Hiking, secara….
  95. Director or Writer?
    • Director
  96. Archery or Fencing?
    • Fencing.
  97. Selfie or Lensed by someone else?
    • Lensed by someone else.
  98. Plane or Road trip?
    • Road trip.
  99. Backyard or Terrace?
    • Backyard.(sejujurnya, problema bagi orang2 rumah ketika ingin punya dua-duanya..)_6
  100. Bila Kau Tak Di Sampingku or Kisah Klasik Untuk Masa Depan?
    • Bila Kau Tak Di Sampingku.
  101. BONUS (you can just skip, or you can just randomly answer bcz *sure af* google won’t help): skip!

Had hard times to answer for: 6 times


*masih salah fokus sama woozi mingyu*

Whoaa, 101-1 question is done! Thanks for tagging, Dani a.k.a. Miss of Beat r

dan sekarang saya summon Niswa, Elsa, dan Nadia untuk mengikuti games ini! Yuk ikutan and sorry for random tagging!

last, thanks Kak Put atas game inisiatifnya (lumayan syekale untuk ngabuburit haha) dan Ardani atas tag-nya.

xx.

Advertisements

One comment

  1. Ihhh tertarik sama jawaban-jawabannya kak xian deh. Baru pertama ini baca pick game dan yg pertanyaan ‘call/text’ dijawab call! heheheheheh. Dan hard time to answer-nya dikit buangeet wkwk.

    Btw aku uda ngerjain yaah kak, jadi kalo mau baca mampir aja ((modus)). Keep writing! ♥

    Like

Escape your thoughts!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s